با هزینه 50میلیونی "قالکار" شوید

با هزینه 50میلیونی "قالکار" شوید

مفهوم جا گذاشتن سایر فلزات و بیرون کشیدن طلاست که به شکلی سنتی"قالکاری" اطلاق می شود

دبیر خبر(دبیر خبر)

1400/04/26 | 00:04

نظری ثبت نشده

با هزینه 50میلیونی "قالکار" شوید

"قالکاری" از جمله مشاغل استاد-شاگردی است که هنوز به صورت رسمی در صنعت طلاسازی شناخته نشده و به گفته یکی از محققان صنعت طلا در کشورمان، هزینه شروع این شغل نزدیک به 50میلیون تومان تخمین زده می‌شود.

محمد عابدی ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص "قالکاری" در صنعت طلا اظهار کرد: این فرایند به استحصال و استخراج طلا از خاک های معدنی یا پسماندهای صنعتی گفته شده که بخش اعظم آن در کارگاه های طلاسازی دپو می شود.

در زمان ساخت مصنوعات طلا، میزان قابل توجهی از براده یا ذرات ریز طلا وارد ذرات خاک می شود که به صورت یک گرد بر بدنه دستگاه ها یا دیوار و کفپوش کارگاه می نشیند. در این میان "قالکاران" پودر طلا را از خاک و غبار موجود در کارگاه زدوده و به چرخه تولید باز می گردانند.

به گفته عابدی وسایل الکترونیکی که قسمی از فرایند تولید آن ها با تزریق طلا صورت گرفته است، با "قالکاری" مورد استخراج طلای خالص قرار می گیرند. "قال" به معنای جا گذاشتن است که به مفهوم جدا شدن و جا گذاشتن سایر فلزات و بیرون کشیدن طلاست که به شکلی سنتی به عنوان "قالکاری" اطلاق می شود

این محقق صنعت طلا از وجود کارگاه های کوچک و کارخانه های بزرگ استحصال طلا سخن گفت که روزانه چند تن خاک معدنی را به طلا بدل می سازند؛ اما این عمل در منازل یا فضای باز هم قابل اجراست که در این زمینه وسایل الکترونیک به عنوان ماده اولیه‌ی استحصال طلا و سایر فلزات گرانبها درنظر گرفته می شود.

عابدی در توضیح چگونگی و چیستی فرایند قالکاری و اهم نکات مورد نظر فعالان این رشته‌ی تخصصی گفت: دانستن دانش فنی قدم اول است که طلا را با کیفیت خوب بدست می دهد؛ اما این علم به صورت آکادمیک آموخته نمی شود و باید به شکل آزمون و خطا و یا سینه به سینه و به شیوه استاد و شاگردی ارائه شود.

به گفته عابدی "قالکاری" فعالیتی است که در دنیا مرسوم بوده و عموما در کشورهای پیشرو با داشتن بزرگ ترین معادن طلا نظیر ازبکستان رواج دارد. دیگر کشورها، فعال در زمینه صنایع ساخت و تعمیرات طلا هستند که "قالکاری" را پس از سمباده زنی، پولیش زنی یا بریدن قطعات طلا به کار می برند و پودر طلای حاصل از ساخت و ساز را وارد چرخه تولید می کنند.

از دیگر سو، لوازم دیجیتال حاوی فلزات گرانبهاست که با دارا بودن ارزش ریالی بالا، می بایست به چرخه تولید باز گردد. این طلای بازیافتی بسیار کم هزینه تر از استحصال طلای خالص از معادن، در اختیار قرار می گیرد.

عابدی در پاسخ به این سوال که آیا صنعت "قالکاری" در ایران و سایر کشورها رو به رشد و ایجاد ارزش افزوده هست یا خیر، گفت: معادن بزرگ طلای جهان ظرفیتی رو به کاهش دارند و تنها بخش های کم عیار آن، امروز در دسترس بشر است و لذا تولید طلا در دنیا را رو به کاهش می دانیم اما از دیگر سو جداسازی طلا از قطعات بازیافتیِ الکترونیکی را رو به رشد می دانیم چراکه روزانه از این قطعات استفاده می شود و بسیاری تجهیزات موجود در زندگی ما، از این دست هستند.

وی دیجیتالی شدن زندگی روزمره را مستلزم بهره مندی بیشتر از فلزات گرانبها از جمله طلا عنوان کرد و گفت: ورود به صنعت قالکاری هزینه ای نیاز دارد که به روش کار و حجم تولید مورد نظر باز می گردد. فعالیت در این حوزه به عنوان سرگرمی یا کارهای پاره وقت، هزینه بالایی برای شروع کار نیاز ندارد.

مواد مصرفی و اولیه برای این فعالیت در کشور در دسترس همگان است و غالبا ضایعات موجود و حتی مواد شیمیایی برای استحصال طلا، در کشور موجود است.

عابدی اسید، احیاگر و اکسنده ها را اصلی ترین مواد شیمیایی دانست که به قالکاری طلا کمک می کند. همچنین فعالان این رشته باید ایمنی کامل را رعایت کنند چراکه مواد شیمیایی مذکور، برای بدن انسان خطر آفرین‌اند.

وی شناخت بازار پر نوسان طلا را قدم دوم برای یک فعال "قالکار" برشمرد و افزود: قطعات الکترونیک قیمت گذاری متغیر دارند که فرد باید در سنجش سود متعارف خود به این نکات توجه کند.

عابدی همچنین طلافروشی، طلاسازی، واسطه گری و توزیع و نیز عیارسنجیِ آزمایشگاهی و قالکاری و بازیافت را از جمله مشاغل پیرامونی صنعت طلا برشمرد و اشاره ای ضمنی به آلودگی های زیست محیطی کرد که درپی فرایند قالکاری پدید می آید.

برچسب:

ترند

پودر طلا

فلزات گرانبها

قالکار

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت